Czech Para-Badminton Open 2017

05.05.2017

V neděli 7. května jsme v Brně na Kuklenské pořádali první ročník Czech Para-Badminton Open. Akce měla být vyvrcholením 2letého trénování s 3člennou skupinou (Dita Brabcová, Silvie Chládková a Tom Gryc občas doplněni panem Zdeňkem Křížem). Turnaje se zúčastnilo 7 vozíčkářů z Brna a Prahy. Zvolili jsme systém hry na smíšené čtyřhry, kdy byl k vozíčkáři přidělen závodní hráč našeho klubu. Brno reprezentovali Zdeněk Kříž, Dita Brabcová, Silva Chládková, Jiří Vrba a Tom Gryc. Z Prahy dorazili reprezentanti Zuzka Přibilová a Zdeněk Krupička. Celý turnaj nakonec ovládl Zdeněk Krupička se spoluhráčem Hynkem Šabackým. Děkujeme za řízení turnaje Janě Nezvalové, kterou nám vyslal na pomoc Karel Reichman za Jihomoravský badmintonový svaz. Dále děkujeme všem rodičům, kteří připravili pohoštění pro hráče a doprovod. Brzy v galerii na webu přibude nové album fotek a připravujeme také video z akce. Děkujeme za ceny do turnaje od společností Category.cz, Autocont, Lohman&Rauscher, Nekupto a Victor. Také děkujeme vedení sportovního centra Kuklenská za 2 volné vstupy pro vítěze turnaje.

Celkové výsledky turnaje:

Kategorie ženy
1. Zuzana Přibilová, (Adéla Nejezchlebová)
2. Dita Brabcová, (Nikola Kubová)
3. Silvie Chládková, (Dominik Zelinka)

Kategorie muži
1. Zdeněk Krupička, (Hynek Šabacký)
2. Jiří Vrba, (Lukáš Kurdiovský)
3. Zdeněk Kříž, (Sabina Komárková)
4. Tomáš Gryc, (Sára Schafferová)

Na turnaj se přijel podívat také redaktor Ondra Kopřiva, kterému tímto děkujeme za zveřejnění článku na Czechbadminton.cz.

Budeme mít zájem na tento turnaj navázat, v případě zájmu uspořádáme také soustředění, ale hlavně budeme i nadále pilně trénovat a občas nabídneme para-badmintonistům i trénink v závodní skupině Badminton Sharks Brno.

Za trenérský tým Pavla Grycová a Tomáš Voves