Para-badminton camp 2021

29.08.2021

Níže citujeme článek publikovaný na webových stránkách Českého badmintonového svazu: 

"Oddíl Badminton Sharks uspořádal 7. otevřený para kemp v Brně. Každým rokem se kromě závodních hráčů zúčastňují noví zájemci a sportovci z jiných odvětví jako je para florbal, basketbal vozíčkářů nebo para hokej. Aktuálně se handicapovaní připravují na Mezinárodní Mistrovství Polska a Česka.

Para-badmintonového kempu se zúčastnilo 8 vozíčkářů, 1 stojící hráč s postižením horní končetiny, 3 trenéři a 3 asistenti. Sestava účastníků byla poměrně pestrá od malého chlapce, přes dorostence, začínající dospělé hráče až po nejzkušenější, kteří hrají nebo se chystají hrát světové turnaje.

Hlavní trenér Tomáš Voves navrhl plány na 6 tréninkových bloků a rozdělil si vedení jednotlivých tréninků s kolegy Marikou Davidovou a Tomášem Kořeným z Ostravy. Každý si následně na dané téma připravil přidělené tréninky. Kromě rozdělení na jednotlivé kurty bylo předem myšleno i na extra zadání pro každou tréninkovou skupinu. K hladkému průběhu a zvládnutí celého víkendu přispěli ochotní asistenti trenérů, jmenovitě Pavla Grycová, Doris Chládková a Stanislav Král.

Kromě pilování techniky a herních kombinací byl na programu také malý turnaj ve dvouhrách. Vítězi závěrečného turnaje se stali Silva Chládková (dívky), Tomáš Gryc (chlapci), Kamil Šnajdar (muži B) a Zbyněk Sýkora (muži A).

Para-badmintonisté na soustředění v Brně. Foto: Tomáš Voves

"Děkujeme všem trenérům, hráčům, ale také Českému badmintonovému svazu za finanční podporu, firmě Oliver za dodání cen do závěrečného turnaje a Sportcentru Ivanovice za profesionální zázemí pro náš camp," říká Tomáš Voves.

A co para badmintonisty konce roku ještě čeká?

"V polovině září se chystáme obhajovat medaile a tituly mistra Polska na Para-Badminton Polish Open v Zakopaném. V listopadu bude vrcholit sezóna domácím šampionátem Czech Para-Badminton Open v Rousínově," popisuje Voves a dodává: " Do Rousínova už se všichni těší, protože v loňském roce muselo být,stejně jako očekávané Mistrovství Evropy ,bez náhrady zrušeno."

Děkujeme Svazu za zveřejnění článku.