Storge Open 2016

08.05.2016

Náš badmintonový klub Badminton Sharks Brno za sebou má premiéru jako hrom! První ročník turnaje Storge OPEN, kterého jsme byli oraganizátory, se totiž nadmíru vydařil. Přiznejme si, že zpočátku byla v každém z nás trošku malá dušička, ale za sebe mohu říci, že výsledek předčil veškerá má očekávání. Turnaje se zúčastnilo celkem 65 hráčů ve třech věkových kategoriích, dále samozřejmě rozdělených na děvčata a chlapce. O plynulý průběh akce se potom staralo 17 oraganizátorů z řad členů oddílu a rodičovské obce plus osm kousků rozhodčích. Na tomto místě se samozřejmě sluší vyzdvihnout guru celého tohoto projektu, tj. trenéry týmu Sharks Brno a všechny sponzory.
Hodnocení výkonů konkrétních hráčů našeho oddílu asi nechám na výše zmiňovaných trenérech, ale organizátory (alespoň v mé blízkosti) bych si dovolil pochválit já sám. Děkuji v prvé řadě děvčatům z počítačového centra (maminky-fanynky z klanu Valouchů a Šebestů), které samozvaného moderátora zásobily veškerým potřebným materiálem a hlášení zápasů i veškerých organizačních věcí pak bylo procházkou růžovým sadem. Dále potom fotografovi zapůjčenému z časopisu Vogue, Honzovi Fuchsovi, kterého musí od samého mačkání spouště ještě dnes bolet prst. Nesmím samozřejmě zapomenout ani na maminky starající se o zaplnění bříšek všech účastníků a ostatní dospělé pracanty ve fialových dresech reprezentujících svojí pomocí náš klub! A hlavně! bych chtěl pochválit starší hráče badmintonové rodiny Sharks Brno, za rozhodování zápasů mladých nadějí tohoto sportu téměř až do úplného vyčerpání. Za sebe mohu s čistým svědomím prohlásit, že kdybych měl počítat skóre tolika zápasů jako oni, nacházel bych se nyní za patřičně vysokou zdí sanatoria na ulici Húskova v Brně Černovicích, kde by se kolem mě tiše pohybovalo "služebnictvo" v bílých pláštích.
Možná se to nejeví jako zcela ideální hodnocení turnaje, ale je to pohled vcelku nezaujatého pozorovatele, který byl celkově doslova nadšen, jak se ti fialoví "mravenečkové" na všech frontách činili. Pokud pak v průběhu akce přijde pár rodičů či trenérů z hostujících oddílů a pochválí vás za organizaci, je to asi největší odměna, jaké se nám všem mohlo dostat! Teď bude následovat hodnocení jednotlivých hráčů z pohledu trenérů, já se však s vámi všemi již netrpělivě těším na Storge OPEN 2017!

Marek Havlíček


Pod vlajkami našeho klubu dosáhli Žraloci 7 krát na stupně vítězů. Tento turnaj ale nebyl jen o dosahování nejvyšších met, především si to měli všichni užít. Děkujeme za účast všem 25 Žralokům a gratulujeme k 1. místu v U9 Barči Vodáková, k 2. místu v U9 Aničce Kulhavé, k 1. místu v U11 Ondrovi Valouchovi, k 3. místu v U11 Míšovi Havlíčkovi, k 2. místu v U13 Verči Kulhavé a k 3. místu Lukimu Kurdiovskému. Děkujeme Tomovi Prekovi za trenérskou podporu a rozhodčím Nelči Štěpkové, Lindě Chamrádové, Nikči Kubové, Míši Novákové, Adélce Nejezchlebové, Ríšovi Uhrovi, Sašovi Uhrovi, Dominikovi Zelinkovi a Vaškovi Kozlovi.

Je nám velkou ctí, že se sešla tak rozmanitá sestava sponzorů, díky kterým jsme hráčům mohli nabídnout nadstandardní podmínky.
V první řadě děkujeme paní Balkové a firmě Storge jako hlavnímu sponzorovi turnaje za finanční dotaci a dodání kytiček pro všechny hráče, kteří tak mohli další den obdarovat své maminky. Dále děkujeme sponzorům, jmenovitě firmě TG drives za nežistnou dlouhodovou podporu klubu, Pekárnám Blansko za sponzoring a dodání čerstvého pečiva, lahodných muffinů pro děti a krásných a moc dobrých žraločích dortů pro vítěze, Nekupto za dodání přívěšků, nálepek, triček a dalších cen pro děti, Link Projektu za dodání svačin pro děti a za ceny pro medailisty, paní Denise Kadlčíkové za zajištění a přípravu výborných zeleninových salátů, panu Janu Kinclovi za dodání baterek, hopíků a reflexních pásků pro děti, Autocontu za dodání cen, Lohmann & Rauscher za dodání cen pro vítěze a Restauraci U Honzáků za přípravu vynikajících řízečků. Také děkujeme za nabídnutí profesionálních podmínek a zázemí haly Sprint. Velké díky patří všem dobrovolníkům z týmu BS Brno. DĚKUJEME!

Tom Voves